Toepassing

Als er energieblokkades in het paardenlichaam ontstaan, kan het paard stress of pijn ervaren en bijvoorbeeld tijdens het trainen, op stal of in de kudde anders en/of minder goed functioneren. Misschien ervaar je dat je paard boos, somber, angstig is, een slechte conditie heeft of is er iets veranderd in jullie onderlinge band.

Een healing biedt bij deze en andere problemen verlichting en ondersteuning. Daarnaast is het ook een uitstekend preventiemiddel om energieblokkades in een vroegtijdig stadium te ontdekken én in de kiem te smoren. Wanneer de energie weer goed kan doorstromen bevordert dat het welbevinden en de gezondheid.

Hoe worden energieblokkades veroorzaakt?

Energieblokkades ontstaan wanneer emoties (zoals boosheid, angst etc) niet verwerkt worden. De energie van de onverwerkte emotie wordt opgeslagen in het celgeheugen en vormt na verloop van tijd een energieblokkade, wat kan leiden tot emotionele, mentale of fysieke klachten.

Doorgaans zijn er 2 oorzaken voor energieblokkades in het cellulair geheugen van een paard.

Ten eerste speelt de leefomgeving een grote rol. Intense gebeurtenissen of chronische situaties die meer stress teweeg brengen dan het dier aankan of zelf kan oplossen. Dit zijn situaties die het instinctieve gedrag van het dier beperken, vecht- of vluchtreacties uitlokken, de fysieke gezondheid bedreigen, of het natuurlijke karakter van het paard niet erkennen/ inperken.

Ten tweede kan het grote empatisch vermogen van paarden energieblokkades veroorzaken. Paarden zijn hoogsensitieve dieren en hebben een zeer sterk empatisch vermogen. Vaak zie je dan ook dat ze onze energie (gemoedstoestand) absorberen; óók als die negatief is. Dit vindt zijn oorsprong in het feit dat het paard een vluchtdier en een kuddedier is. Vanuit zijn natuur is het paard aangewezen op het waarnemen van (lichaams)signalen van zijn naasten, hun vermogen om aan te kunnen voelen wie ze voor zich hebben en wat er speelt is dan ook haarfijn ontwikkeld. Dit is hun overlevingsinstinct.

Integrated Energy Therapy® biedt (preventieve) ondersteuning bij onder andere:

•acceptatie van veranderingen en aanpassingen

•angst, trauma en stress

•herstellen van balans

•emotionele problemen

•(ongewenst) gedrag binnen de kudde

•opheffen van lusteloosheid en somberheid

•mentale problemen

•verbeteren van jouw relatie met je paard

•verhuizing, heimwee en verdriet