Healing

Integrated Energy Therapy® is een veilige en zachtaardige healing-methode met een zeer krachtige werking en kan toegepast worden bij paarden met uiteenlopende klachten en leeftijden. I.E.T. ondersteunt het zelfherstellende vermogen waardoor je paard weer in balans komt en zijn eigen kracht kan hervinden en aanspreken. 

I.E.T. gaat ervan uit dat alles in het lichaam samenwerkt en elkaar beïnvloedt, beweegt en stroomt. Het is een zogenaamde ‘hands-on’ methode waarbij energieblokkades [zie Toepassing] door middel van aanraking en druk- en geheugenpunten gelokaliseerd worden. Negatieve energieën worden losgeweekt en opgeruimd en daarna letterlijk vervangen door positieve, kracht-gevende energieën. Van wantrouwen naar vertrouwen, van stress naar ontspanning, van angst naar geborgenheid, van gesloten naar open, enzovoorts. I.E.T. wordt ook wel ‘healing without feeling’ genoemd, omdat het er van uit gaat dat iets niet eerst erger of herbeleefd hoeft te worden voordat het verbeteren kan, maar dat het simpelweg opgelost kan worden.

Het is belangrijk te beseffen dat het proces zelfregulerend is en dat het gecontroleerd wordt door het energetische lichaam van het paard. Dit betekent dat er niets gebeurt in het opruimen waar jouw paard nog niet klaar voor is.

Hoe ervaren paarden een healing?

Wanneer een paard een healing ondergaat en er energieblokkades worden opgeheven, lost de onderdrukte energielading op om een nieuw evenwicht in het energetische veld te zoeken. Dit is een harmoniserend proces waar paarden doorgaans blij, ontspannen en dankbaar op reageren. Tijdens de behandeling kunnen ze op verschillende manieren ontladen, bijvoorbeeld door te: trillen, gapen, ontspannen, winden, kuchen, gaan liggen of kleine schokbewegingen te maken. Je paard kan ook bepaalde sensaties voelen zoals een tinteling of kortstondig spierreflex. Of juist onbeweeglijk gaan staan en de ogen sluiten.

Wat betekent een paardenhealing voor jou? 

Het bijwonen van een paarden healing biedt mooie en belangrijke inzichten, doordat je bewust wordt hoe jouw paard functioneert en waarom hij doet wat hij doet. Soms kan de healing van je paard ook tot mooie zelfinzichten leiden. Als jullie energetisch sterk met elkaar verbonden zijn zal het paard jou spiegelen en kunnen tonen als er iets bij jou uit balans is.

Paarden zijn van nature nieuwsgierige en vriendelijke dieren en vaak ook troostend en helend voor de mens. Veel van ons voelen zich veiliger in het contact met paarden (of andere dieren) dan met mensen. Hun liefde is onvoorwaardelijk en hun gedrag puur en direct.

Het is mogelijk dat een paard zoveel energie van de mens absorbeert die hij zelf niet meer kan verwerken en opschonen. Dit kan gebeuren als de energie te krachtig is, of als het natuurlijke opschoon-mechanisme (zoals rennen, spelen met soortgenoten, rusten, slapen) wordt beperkt. De veiligheid in de omgang met en/of de verbinding tussen mens en dier is dan uit balans.

Om dit te ondervangen, kan tijdens de healingsessie van een paard ook het cellulair geheugen van de eigenaar gezuiverd worden. Binnen de I.E.T. wordt dit ‘inlinken’ genoemd. Hierdoor kan de energie tussen jullie weer harmonieus stromen. Je zult merken dat de I.E.T. behandeling het contact tussen jou en je paard versterkt, verdiept en verbeterd. Wanneer zo’n behandeling wenselijk is, wordt dit uiteraard eerst besproken; je kunt hier dan eventueel zelf voor kiezen.